2023. okt 03.

Frufruk

írta: Dominika01
Frufruk

Szia, Dominika vagyok, egy 21 éves hobi fodrász, aki imádja a frufrukat. A frufru egy nagyszerű módja annak, hogy feldobjuk a megjelenésünket, és kiemeljük az arcunk legjobb tulajdonságait. De tudod, hogy milyen fajtái vannak a frufrunak, és hogyan készítheted el őket otthon? Ebben a bejegyzésben bemutatom neked a legnépszerűbb és legdivatosabb frufru stílusokat, és megosztom veled a titkos trükkjeimet, amikkel könnyen és gyorsan elkészítheted őket.

A frufru fajtái

A frufru nem egy egységes fogalom, hanem sokféle változata létezik. A legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venned, az az arcformád. Nem mindegyik frufru áll jól mindenkinek, ezért érdemes olyat választani, ami harmonizál az arcod vonalaival. Íme néhány példa:

- Klasszikus egyenes frufru: Ez a legegyszerűbb és leggyakoribb frufru típus, ami jól áll a kerek és ovális arcúaknak. A hajat egyenesen levágjuk a szemöldök fölött, vagy kissé alatta. Ez a frufru fiatalos és bájos hatást kelt, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl vastag vagy túl vékony. Ha túl vastag, akkor elnehezíti az arcot, ha túl vékony, akkor pedig elveszti a formáját.

- Oldalra fésült frufru: Ez a frufru típus jól áll az ovális, hosszúkás és szív alakú arcúaknak. A hajat ferde vonalban vágjuk le, úgy hogy az egyik oldalon hosszabb legyen, mint a másikon. Ez a frufru elegáns és nőies hatást kelt, és könnyen variálható. Ha meguntad az oldalra fésülést, akkor hátra is tűrheted, vagy kipróbálhatod a következő stílust.

- Rövid aszimmetrikus frufru: Ez a frufru típus jól áll a szögletes és gyémánt alakú arcúaknak. A hajat rövidre vágjuk le az egyik oldalon, úgy hogy csak egy kis tincs lógjon le a homlokra. A másik oldalon pedig hosszabbra hagyjuk a hajat, ami ívesen keretezi az arcot. Ez a frufru merész és modern hatást kelt, de nem mindenki meri bevállalni.

Hogyan készítsd el otthon a frufrudat?

Ha nincs időd vagy pénzed elmenni a fodrászhoz, akkor sem kell lemondanod a friss frizuráról. Otthon is elkészítheted magadnak a frufrudat, ha követed ezeket a lépéseket:

- Először is moss meg alaposan a hajadat, és fésüld ki simára.
- Aztán válaszd el a hajadat egy vízszintes vagy ferde elválasztással úgy, hogy csak annyi maradjon elől, amennyit le akarsz vágni.
- Fogd össze a frufrudat egy csipesz vagy egy gumiszalag segítségével.
- Vedd elő az ollódat (lehetőleg fodrászollót), és vágd le óvatosan a felesleges hajat.
- Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor szárítsd meg a hajadat, és formázd meg a frufrudat a kedved szerint.

És kész is vagy! Remélem, tetszett ez a bejegyzés, és hasznosnak találtad a tanácsaimat. Ha kipróbáltad valamelyik frufru stílust, akkor ne habozz megmutatni nekem a végeredményt. Küldj egy fotót a kommentekbe, vagy írj egy üzenetet. Várom a véleményedet és a kérdéseidet. Köszönöm, hogy velem voltál, és hamarosan jelentkezem újabb hajtippekkel. Szia!

Szólj hozzá